section-6be5dd5
founder
//alaposlakatos.hu/wp-content/uploads/2020/03/gallery-1432675837-1-choose.jpeg//alaposlakatos.hu/wp-content/uploads/2020/03/gallery-1432675837-1-choose.jpeg

Bevontelektródás kézi ívhegesztés

Bondor Károly ev.

A kézi ívhegesztés, röviden MMA, más néven bevont elektródás ívhegesztésként ismert.

Ez a legrégebbi és legsokoldalúbban használható a számos hegesztési eljárás közül. A hegesztés során villamos ív jön létre és marad fenn a bevont fémelektróda vége és a munkadarab között. A megolvadt fémcseppek az elektródáról az íven át jutnak a hegesztési ömledékbe, miközben azokat a levegő káros hatásától a bevonatból keletkező gázok védik meg. A bevonatból képződött megolvadt salak lebeg a hegesztési ömledék tetején, így a szilárdulási ideje alatt megvédi a hegesztőanyagot a levegő hatásától.A salakot el kell távolítani minden egyes varratsor lehegesztése után.

Több száz különböző elektródát gyártanak, melyek gyakran tartalmaznak ötvöző anyagokat a hegesztés tartósságának, szilárdságának és képlékenységének fokozása érdekében.

Többek között például az:

ESAB OK 43.32
ESAB OK 46.16
ESAB OK 55.00

Az eljárást leginkább a szerkezeti acélmunkák, hajóépítés és általános gépipari tevékenységek során vasötvözeteknél alkalmazzák.

A javító és felrakó hegesztés egy másik fontos alkalmazási terület a bevont elektródás ívhegesztésnek. Az elektródacserék és salakeltávolítás miatti relatív lassúsága ellenére a módszer egyike a legrugalmasabb eljárásoknak és előnyös korlátozottan hozzáférhető helyek esetén.

 

A bevonat szerepe

  • ívstabilitás (váltóáramnál is stabil ív, fröcskölés csökkentése),
  • védelem szennyeződés ellen (inaktív gázok)
  • beedződés csökkentése ( hőszigetelő salakréteg),
  • tisztítás (P-ból és S-ből foszfidok és szulfidok, kicsapódnak),
  • ötvözés, kiégett ötvözők pótlása (ferroötvözetek a bevonatban: FeMn, FeCr, FeMo, FeTi),
  • felületalakítás (folyós salak felületi feszültsége).

Minőségi lakatos munkák

Kerítés készítése A-Z-ig. Akár az alaptól a használatra kész kapuig, kerítésig. Gépjárműbeállók, egyedi kerti kiülő helységek, kerti tárolók, kèszítèse, akár szendvics panelozva! Kérjen mèg idèn árajánlatot!

Lépj velünk kapcsolatba!

Íratkozz fell hírlevelünkre!

Légy naprakész legújabb híreinkkel!

Kategóriák