Rozsdamentes hegesztés

Mint azt jól tudjuk, a hegesztés erős, oldhatatlan kötést alkot két fém között. Ennek az alapja a hegeszthetőség. Bizonyos fémekkel magasabb hegesztési minőség érhető el, mint másokkal. Ezért mérhetetlenül fontos ismerni a különböző alapanyagokat és azok tulajdonságait.

A szürke és gömbgrafitos öntöttvasak jól csillapítják a rezgéseket és magas a széntartalmuk, ezért jobb korrózióállósággal rendelkeznek, mint más vasöntvények.

A gömbgrafitos vasöntvény a benne található kivált szén gömb alakjáról kapta a nevét.

A szürke vasöntvény a lemezesgrafit-tartalom miatti szürke színéről kapta, a szakemberek körében ez a fajta vasöntvény a legismertebb, ugyanis ez a leggyakoribb és legegyszerűbben gyártható öntöttvastípus.

Ügyelnünk kell arra, hogy ne repedjen meg az anyag a megmunkálása során. Óvatosan kell melegíteni a hegesztési területet, érdemes nikkel típusú elektródával dolgozni. A szakemberek szerint a titok nem más, mint hogy a hő megfelelő szabályozása.

Beszéljünk egy kicsit az acélról is!

Rozsdamentes acél
Rozsdamentes acél

Szilárd fém, a hegesztés során sokkal könnyebben kezelhető. Acélból általában pontos és precíz késztermékek készülnek, ezeknek általában az ára kedvező, az elkészítési ideje pedig rövid. Kiemelhető az alacsony széntartalmú acél, amely jól hegeszthető, a magas széntartalmúak hegesztése pedig kemény és törékeny varratokat képez.

A kiváló korrózióállósággal rendelkező rozsdamentes acél kifejezetten a tartós munkához alkalmas. Ezeknek a felületein krómban gazdag filmréteg található, ami szorosan tapad a fémhez. A kiváló korrózióállósággal rendelkező rozsdamentes acél kifejezetten a tartós munkákhoz alkalmas.

A rozsdamentes acél az egészségügyben és az energia-, illetve a repülőgépiparban is előszeretettel használt alapanyag kihívást jelent a hegesztők számára. A koncentrált hő könnyen vetemedéshez vagy átégetéshez, esetleg oxidációhoz is vezethet.

A rozsdamentes acél alapanyagok hegesztése mondhatni embert próbáló feladat, de persze szakembereinknek ez nem jelent kihívást. Keress minket bizalommal, mestereink készséggel állnak neki a kemény munkának. Az eredmény pedig mindig magáért beszél.

Megjegyzés hozzáadása

Minőségi lakatos munkák

Kerítés készítése A-Z-ig. Akár az alaptól a használatra kész kapuig, kerítésig. Gépjárműbeállók, egyedi kerti kiülő helységek, kerti tárolók, kèszítèse, akár szendvics panelozva! Kérjen mèg idèn árajánlatot!

Lépj velünk kapcsolatba!

Íratkozz fell hírlevelünkre!

Légy naprakész legújabb híreinkkel!

Kategóriák