Az ember azt gondolná, hogy egy ház megtervezésével és beépítésével hátra dőlhetünk és élvezhetjük a jól megérdemelt munka gyümölcsét, bár ez koránt sincs így. Egy ház biztonsága és szépsége érdekében, nagy szerepet játszik egy igényes kerítés is. Mindegy, hogy nyitott, zárt, fém, fa vagy nyíló kerítés, a szépen megmunkált kerítés a végén mindig a lakatos keze munkáját dicséri.

A kerítésünk állapotára érdemes odafigyelni, ugyanis a nem megfelelően kezelt kerítés számos problémát hozhat magával, ahogy telnek-múlnak az évek. A jó szakember sosem rest, pontosan tudja, hogy a horganyzás és duplex védelem hiányában még a festett kerítések is rozsdásodásnak indulhatnak.

Röviden a horganyzásról: a horgonyzás lényege, hogy az acélt horgonnyal, azaz cikkel vonjuk be. A cink kevésbé nemes, mint az acél. Ha az acélt egy nála kevésbé nemes fémmel vonjuk be, akkor az a saját korróziója révén védi meg az acélt a rozsdásodástól, hiszen a kevésbé nemes fémek korrodálódnak először.

A horgannyzás és a duplex védelem elengedhetetlen, a szakik ezt jól tudják. A különböző korróziót előidéző hatások, mint például a nedvesség vagy az UV sugárzás következtében a kerítésen lévő festékréteg megrepedezik. A repedésekbe szivárgó nedvesség további repedéseket is előidézhet, a fém pedig védtelen marad.

Ezt követően a kerítés elkezd rozsdásodni, és ha nem orvosoljuk időben a problémát, akkor nagyobb gondoknak nézhetünk majd elébe. Ilyenkor egy jó lakatos szakember tudása elengedhetetlen. Nagy figyelmet kell arra is fordítanunk, hogy a kerítések lábazatai ne legyenek rozsdafoltosak, ugyanis ezeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, a rozsda pedig könnyen felfalhatja kerítésünket.

A rozsdás felület kezelése akár napokba is igénybe vehet. Az eltávolítás történhet csiszolás útján, akár rozsdamaró anyagokkal. A rozsdamaró anyagok felkenve a felületre kémiai reakciók révén szüntetik meg azt. Ez esetben számolnunk kell azzal, hogy a felület egyenetlen maradhat a beavatkozás után.

Kovácsoltvas kerítés, korlát, kapu, lépcsőkorlát nekünk nem akadály. Minden kovácsoltvas munkánkat korrózióval látunk el. Keress minket bizalommal, mi valóra váltjuk elképzeléseidet.

Megjegyzés hozzáadása

Minőségi lakatos munkák

Kerítés készítése A-Z-ig. Akár az alaptól a használatra kész kapuig, kerítésig. Gépjárműbeállók, egyedi kerti kiülő helységek, kerti tárolók, kèszítèse, akár szendvics panelozva! Kérjen mèg idèn árajánlatot!

Lépj velünk kapcsolatba!

Íratkozz fell hírlevelünkre!

Légy naprakész legújabb híreinkkel!

Kategóriák